Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem to mój dzisiejszy obiad , roladę podałam z kluskami śląskimi i do tego prosto i szybko mizeria z ogórków zielonych na śmietanie i jogurcie naturalnym . Polecam
głębsza patelnia, ręcznik papierowy, tłuczek, nóż, deska,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 87
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 87
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Składniki
Filety opłukać , osuszyć i porozcinać, a następnie rozbić tłuczkiem na większy płat, każdy płat oprószyć przyprawami, nałożyć porcję przygotowanych podsmażonych z cebulką pieczarek i porcję startego sera. Zwinąć ciasno w roladę i obwiązać nitką kuchenną oprószyć delikatnie mąką pszenną oraz papryką mieloną. Smażyć do miękkości obracając i podlewając co jakiś czas wytworzonym sosem podczas smażenia. Podawać do drugiego dania , ja podałam z kluskami śląskimi i mizerią z ogórków zielonych . Smacznego Przygotowanie pieczarek; Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę lub w pół plastry , na patelni rozgrzać masło klarowne dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia, następnie do cebuli dodać przygotowane pieczarki doprawić pieprzem i solą i smażyć do miękkości.
Danie gotowe do podania.