Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem to mój dzisiejszy obiad , roladę podałam z kluskami śląskimi i do tego prosto i szybko mizeria z ogórków zielonych na śmietanie i jogurcie naturalnym . Polecam
głębsza patelnia, ręcznik papierowy, tłuczek, nóż, deska,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Składniki
Filety opłukać , osuszyć i porozcinać, a następnie rozbić tłuczkiem na większy płat, każdy płat oprószyć przyprawami, nałożyć porcję przygotowanych podsmażonych z cebulką pieczarek i porcję startego sera. Zwinąć ciasno w roladę i obwiązać nitką kuchenną oprószyć delikatnie mąką pszenną oraz papryką mieloną. Smażyć do miękkości obracając i podlewając co jakiś czas wytworzonym sosem podczas smażenia. Podawać do drugiego dania , ja podałam z kluskami śląskimi i mizerią z ogórków zielonych . Smacznego Przygotowanie pieczarek; Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę lub w pół plastry , na patelni rozgrzać masło klarowne dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia, następnie do cebuli dodać przygotowane pieczarki doprawić pieprzem i solą i smażyć do miękkości.
Danie gotowe do podania.