Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada drobiowa z pieczarkami i serem to mój dzisiejszy obiad , roladę podałam z kluskami śląskimi i do tego prosto i szybko mizeria z ogórków zielonych na śmietanie i jogurcie naturalnym . Polecam
głębsza patelnia, ręcznik papierowy, tłuczek, nóż, deska,
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3153
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3153
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Filety opłukać , osuszyć i porozcinać, a następnie rozbić tłuczkiem na większy płat, każdy płat oprószyć przyprawami, nałożyć porcję przygotowanych podsmażonych z cebulką pieczarek i porcję startego sera. Zwinąć ciasno w roladę i obwiązać nitką kuchenną oprószyć delikatnie mąką pszenną oraz papryką mieloną. Smażyć do miękkości obracając i podlewając co jakiś czas wytworzonym sosem podczas smażenia. Podawać do drugiego dania , ja podałam z kluskami śląskimi i mizerią z ogórków zielonych . Smacznego Przygotowanie pieczarek; Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę lub w pół plastry , na patelni rozgrzać masło klarowne dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia, następnie do cebuli dodać przygotowane pieczarki doprawić pieprzem i solą i smażyć do miękkości.
Danie gotowe do podania.