Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam drobiową roladę z żółtym serem. Rolada panierowana w bułce tartej z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Rolada z zewnątrz chrupka , mięsko kruche a w środku rozpływający się ser. Polecam
nóż, nitka kuchenna, tłuczek, deska, patelnia, naczynia do panierki, widelec,
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Składniki
Przygotować panierkę. Bułkę tartą wsypać do miski , do bułki tartej dodać posiekaną drobno natkę pietruszki i wymieszać , w osobnym naczyniu rozbełtać jajka. Filet oczyścić z błonek , umyć, osuszyć następnie porozcinać i delikatnie rozbić na płat uważać by nie porobić dziur. Płat zanurzyć w rozbełtanych jajkach, następnie w bułce tartej z natką. na jednej stronie płatu rozłożyć plaster sera żółtego. Płat zwinąć w roladę obwiązać nitką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu nitkę zdjąć a roladę pokroić na plastry grubości 1 - 1,5 cm. Podawać gorące do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Rolada podczas pieczenia.
Rolada gotowa do podania.