Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam drobiową roladę z żółtym serem. Rolada panierowana w bułce tartej z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Rolada z zewnątrz chrupka , mięsko kruche a w środku rozpływający się ser. Polecam
nóż, nitka kuchenna, tłuczek, deska, patelnia, naczynia do panierki, widelec,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Przygotować panierkę. Bułkę tartą wsypać do miski , do bułki tartej dodać posiekaną drobno natkę pietruszki i wymieszać , w osobnym naczyniu rozbełtać jajka. Filet oczyścić z błonek , umyć, osuszyć następnie porozcinać i delikatnie rozbić na płat uważać by nie porobić dziur. Płat zanurzyć w rozbełtanych jajkach, następnie w bułce tartej z natką. na jednej stronie płatu rozłożyć plaster sera żółtego. Płat zwinąć w roladę obwiązać nitką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu nitkę zdjąć a roladę pokroić na plastry grubości 1 - 1,5 cm. Podawać gorące do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Rolada podczas pieczenia.
Rolada gotowa do podania.