Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam nie bawić się w zawijanie pojedynczo gołąbków, zrobiłam to w jednej roladzie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie. Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
Przykrywamy pozostałym mięsem i zawijamy liście kapusty na górę, przykrywając mięso tak żeby wyszła nam rolada.
Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim Gotowe.. Smacznego.