Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie rolady robimy na słodko z masą. Proponuję roladę z masą ale mięsną otuloną boczkiem.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2476
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2476
Składniki
1. Mięso wkładamy do miski.
2. Wbijamy jajko
3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
4. Wsypujemy majeranek.
5. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól.
6. Następnie bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy mięso.
7. Formę wykładamy boczkiem tak aby paski zwisały żeby zwinąć roladę.
8. Na boczek wykładamy jedną połowę mięsa
9. Pieczarki drobno kroimy wykładamy na mięso
10. Na pieczarki układamy ser.
11. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, układamy na serze.
12. Następnie rozkładamy szynkę.
13. Na koniec przykrywamy drugą połową mięsa.
14. Zawijamy boczek.
15. Pieczemy 30 minut w 180˚C pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i jeszcze 15 minut.
16. Rolada gotowa. 17. Smacznego.