Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz sposobu na zaskoczenie Gości, ich kubków smakowych? Bez obaw, mam sprawdzony przepis idealny na każdą okazję. Soczysta, miękka rolada z mięsa mielonego z omletem, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a pyszny smak wypełni usta poczęstowanych.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
1. Najpierw przygotowuje omlet, jajka wbijam do miski, roztrzepuje trzepaczką, dodaję odlany z zalewy groszek oraz obraną z nasion, drobno pokrojoną paprykę, Doprawiam pieprzem oraz solą i wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 35cm x 25 cm. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję wzdłuż na połowę.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bulkę tartą i wlewam śmietanę, Wyrabiam masę mięsną, 1/3 części mięsa układam na dnie formy typu keksówka, następnie układam połowę omleta, ponownie mięso, omlet i wierzch przykrywam mięsem.
3. Na koniec smaruję ketchupem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.
4. Po upieczeniu kroję w plastry i podaję. 5. Gotowe. 6. Smacznego.