Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w cieście.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5550
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9378
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 196
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5550
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9378
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 196
Składniki
I ciasto: z mąki, żółtek, gorącej wody zagnieść ciast. Konsystencja ciasta taka jak ciasto na makaron. II ciasto: masło posiekać z mąką i zagnieść. I i II ciasto rozwałkować na prostokąty.Nałożyć I na II, złożyć jak kopertę. Wgniatać I w II, aż uzyska się jednolite ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Ciasto można przygotować dzień wcześniej ale wówczas wkładamy do lodówki.
Ciasto rozwałkować na duży cienki prostokąt. Placek posmarować koncentratem pomidorowym. Warzywa i pieczarki wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Wyłożyć na 1/2 placka. Posypać startym serem. Zawinąć w rulon. Wierzch posmarować białkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 - 250 C.
Można podawać z sosem czosnkowym.