Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w cieście.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3552
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4363
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74517
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3552
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4363
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74517
Składniki
I ciasto: z mąki, żółtek, gorącej wody zagnieść ciast. Konsystencja ciasta taka jak ciasto na makaron. II ciasto: masło posiekać z mąką i zagnieść. I i II ciasto rozwałkować na prostokąty.Nałożyć I na II, złożyć jak kopertę. Wgniatać I w II, aż uzyska się jednolite ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Ciasto można przygotować dzień wcześniej ale wówczas wkładamy do lodówki.
Ciasto rozwałkować na duży cienki prostokąt. Placek posmarować koncentratem pomidorowym. Warzywa i pieczarki wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Wyłożyć na 1/2 placka. Posypać startym serem. Zawinąć w rulon. Wierzch posmarować białkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 - 250 C.
Można podawać z sosem czosnkowym.