Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Jajka wybić do miseczki. Roztrzepać rózgą, albo mikserem. Dodać mąkę migdałową, ser żółty mozzarella, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy ( 25 x 35 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć, wystudzić. Na patelni rozpuścić masło i dodać mrożony szpinak. Przykryć i na minimalnym ogniu rozmrozić szpinak. Dodać ser feta, czosnek przeciśnięty przez praskę. Już bez przykrycia mieszać i podgrzewać. Maksymalnie pozbyć się płynu, wilgoci. Dodać jeszcze sól do smaku, ale po wcześniejszym spróbowaniu, bo ser feta jest słony. Przestudzić. Wyjąć z formy placek. Posmarować szpinakiem i zwinąć roladę. Zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Kroić w 1,5-2 cm plastry i zajadać. Smacznego.