Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Jajka wybić do miseczki. Roztrzepać rózgą, albo mikserem. Dodać mąkę migdałową, ser żółty mozzarella, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy ( 25 x 35 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć, wystudzić. Na patelni rozpuścić masło i dodać mrożony szpinak. Przykryć i na minimalnym ogniu rozmrozić szpinak. Dodać ser feta, czosnek przeciśnięty przez praskę. Już bez przykrycia mieszać i podgrzewać. Maksymalnie pozbyć się płynu, wilgoci. Dodać jeszcze sól do smaku, ale po wcześniejszym spróbowaniu, bo ser feta jest słony. Przestudzić. Wyjąć z formy placek. Posmarować szpinakiem i zwinąć roladę. Zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Kroić w 1,5-2 cm plastry i zajadać. Smacznego.