Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2021
Rolada serowa to jedna z moich propozycji na obiad bądź przystawkę. Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Składniki
W miseczce rozkłócamy jajka, dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy ser i mieszamy do połączenia składników. Przygotowaną mieszankę wykładamy na blachę od piekarnika. wyłożoną papierem do pieczenia. Ser pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, do zezłocenia (grzałka góra-dół)
Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je na łyżce oleju do momentu aż odparuje z nich cała woda. Na koniec smażenia dodajemy szczyptę soli i mieszamy całość. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok
Kiedy warstwa serowa będzie upieczona, wyjmujemy ją z piekarnika i studzimy. W międzyczasie piersi z kurczaka kroimy w plastry i cienko rozbijamy.
Na przestudzonym serze układamy plastry kurczaka, oprószamy je solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką. Wykładamy warstwę pieczarek
Zawijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Ponownie umieszczamy ją w piekarniku i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. Gdyby rolada zaczęła się zbyt mocno rumienić, możemy ją przykryć folią aluminiową i dalej piec.