Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2021
Rolada serowa to jedna z moich propozycji na obiad bądź przystawkę. Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
W miseczce rozkłócamy jajka, dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy ser i mieszamy do połączenia składników. Przygotowaną mieszankę wykładamy na blachę od piekarnika. wyłożoną papierem do pieczenia. Ser pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, do zezłocenia (grzałka góra-dół)
Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je na łyżce oleju do momentu aż odparuje z nich cała woda. Na koniec smażenia dodajemy szczyptę soli i mieszamy całość. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok
Kiedy warstwa serowa będzie upieczona, wyjmujemy ją z piekarnika i studzimy. W międzyczasie piersi z kurczaka kroimy w plastry i cienko rozbijamy.
Na przestudzonym serze układamy plastry kurczaka, oprószamy je solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką. Wykładamy warstwę pieczarek
Zawijamy roladę wzdłuż dłuższego boku. Ponownie umieszczamy ją w piekarniku i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. Gdyby rolada zaczęła się zbyt mocno rumienić, możemy ją przykryć folią aluminiową i dalej piec.