Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z wieprzowiny. W połączeniu z kluskami śląskimi i modrą kapustą tworzy wspaniałe danie kuchni śląskiej w dodatku z przepysznym sosem pieczeniowym powstałym przy pieczeniu rolad.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 858
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 536
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 858
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 536
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Składniki
Łopatkę wieprzową oczyszczam i kroję skośnie względem kierunku włókien mięsa, odrobina soli i pieprzu i rozklepuję względnie cieńko po czym smaruję musztardą. Paprykę, ogórka i boczek kroję w paski a cebulę w piórka i po trochu każdego układam na mięsie. podwijając pierwsze boczki zwijam ciasno tworząc roladę. Każdą z rolad ściśle obwiązuję sznurkiem bawełnianym. Na patelni rozgrzewam tłuszcze i wpierw podsmażam każdą z rolad z każdej strony a następnie podlewam wodą i duszę co jakiś czas obracając. Gotowe rolady wyciągam z patelni, dolewam wody do pozostałego ze smażenia tłuszczu, zagotowuję po czym dolewając zawiesiny mącznej robię sos. Rolada śląska, śląskie kluski, modra kapusta i sos to przepyszne kompletne śląskie danie.