Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab smakuje wybornie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3233
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422298
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2313
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3233
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422298
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2313
Składniki
Wykonanie: Schab opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na smalcu na rumiano z każdej strony. Wlać bulion i dusić pod przykrycie przez 15-20 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, posypać majerankiem, wymieszać i przysmażyć na smalcu.
Ciasto ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ułożyć schab, posmarować białkiem jaja, obłożyć połową przysmażonych jabłek, zwinąć i dokładnie zlepić brzegi. Zwinięte ciasto posmarować rozbełtanym żółtkiem i obłożyć pozostałą ilością jabłek.
Piec w temperaturze 190-200 stopni przez około 50 minut. Podawać z ziemniakami oraz spieczonymi jabłkami.