Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazja nt. łaty wołowej, z której nie bardzo wiedziałam, co zrobić, a efekt okazał się wspaniały.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424338
Składniki
Łatę wołową opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Delikatnie (na głębokość ok. 1 mm.) ponacinać ostrym nożem w kratkę i rozbić delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą.
Tak przygotowane mięso rozłożyć na folii spożywczej, która ułatwi zwijanie, poukładać na nim plastry szynki, a następnie posmarować musztardą, posypać 2 łyżeczkami suszonej cebuli, 1 łyżeczką papryki, 1/2 łyżeczki czosnku, jarzynki, majeranku i pieprzu, ułożyć ogórka pokrajanego w słupki.
Tak przygotowane mięso zwinąć przy pomocy folii w roladę i obwiązać nitką.
Z oliwy, wody i pozostałych przypraw przygotować zaprawę, którą posmarować przygotowane mięso. Odstawić do lodówki na noc (nie jest to konieczne).
Tak przygotowane mięso piec ok. 2 godz. w temp 160 stopni, termoobieg, w czasie pieczenia roladę przekręcić kilka razy i podlewać wodą, jeśli będzie taka potrzeba.
Podawać z surówką oraz ziemniakami lub kaszą polanymi sosem wytworzonym w czasie pieczenia. Smacznego.