Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 727
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 727
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
Składniki
Mięso z indyka nacinam w kilku miejscach żeby uzyskać jeden cieńszy płat. Delikatnie go rozbijam ale nie za mocno. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.
W tym czasie por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej i też przesmażam na maśle. Doprawiam sola pieprzem.Na filecie z indyka układam rządek marchewki, obok rządek pora, znowu marchew i por, na wierzchu układam mozzarelle plastry.
Zwijam ciasno wzdłuż krótkiego boku i związuję nitką. Roladę obsmażam z każdej strony i duszę potem w brytfannie, na maśle klarowanym, od czasu do czasu obracam i podlewam wodą. Smażę około godzina i 15 minut.