Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2285
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2285
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Składniki
Mięso z indyka nacinam w kilku miejscach żeby uzyskać jeden cieńszy płat. Delikatnie go rozbijam ale nie za mocno. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.
W tym czasie por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej i też przesmażam na maśle. Doprawiam sola pieprzem.Na filecie z indyka układam rządek marchewki, obok rządek pora, znowu marchew i por, na wierzchu układam mozzarelle plastry.
Zwijam ciasno wzdłuż krótkiego boku i związuję nitką. Roladę obsmażam z każdej strony i duszę potem w brytfannie, na maśle klarowanym, od czasu do czasu obracam i podlewam wodą. Smażę około godzina i 15 minut.