Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka marchewką i porem

Rolada z indyka marchewką i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1300

Dodano:

Odsłon: 5381

Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • 70 dkg filetu z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 por biała część
  • sól, pieprz
  • przyprawa do indyka
  • 1/2 kulki mozzarella
  • masło klarowane
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka nacinam w kilku miejscach żeby uzyskać jeden cieńszy płat. Delikatnie go rozbijam ale nie za mocno. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.

  2. W tym czasie por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej i też przesmażam na maśle. Doprawiam sola pieprzem.Na filecie z indyka układam rządek marchewki, obok rządek pora, znowu marchew i por, na wierzchu układam mozzarelle plastry.

  3. Zwijam ciasno wzdłuż krótkiego boku i związuję nitką. Roladę obsmażam z każdej strony i duszę potem w brytfannie, na maśle klarowanym, od czasu do czasu obracam i podlewam wodą. Smażę około godzina i 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 02 lutego 2018 Super!! Tylko tez troche nie rozumiem : podsmazam, a nastepnie smaze ponad godzine, czy chodzi o to , ze potem pieczesz w piekarniku, czy podlewasz woda i dusisz w brytfannie? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 lutego 2018 Pyszna rolada, aż chciałoby się zjeść talerzyk ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń