Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Admirałki

Roladki Admirałki

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 396

Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 20 dag pieczarek
  • Cebula mała
  • Marchew
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Serek topiony
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki Admirałki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
    4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z grzybami
    5. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia
    6. Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa

  2. 7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
    8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

  3. 9. Roladki gotowe
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń