Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Alabsterki

Roladki Alabsterki

Autor:

Przepisów i artykułów: 602 Ocena: 5650

Dodano:

Odsłon: 428

Schab, a w nim wszystko to co lubimy, jajeczko, papryczka, ogórek. Zróbcie i przekonajcie się że warto.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 papryka czerwona
  • Szczypiorek
  • 2 ogórki konserwowe
  • Szczypta czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Robimy farsz, ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
    3. Do sera dodajemy posiekane jajka.
    4. Następnie drobno pokrojoną paprykę oraz posiekany szczypiorek.

  3. 5. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki, łączymy z majonezem i doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem.

  4. 6. Farsz rozkładamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy roladki.

  5. 7.Panierujemy w mące, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku na koniec panierujemy w bułce tartej.

  6. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 9. Roladki gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 października Betka, jak mi tych smaków brakowało, to Ty nawet nie wiesz. Zjadłbym teraz z pół patelni ;) Pycha, mniam, mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń