Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś nowego na obiad
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3359
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3359
Składniki
1. schab umyć, rozbić kotlety, posolić, popieprzyć, pokropić sosem sojowym, odstawić, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, na oleju podsmażyć chwilkę cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić, 3. ugotować brokuła, 4. na kotletach ułożyć łyżkę pieczarek, na nie po kawałku brokuła, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, 5. na patelni rozgrzać olej, obsmażyć roladki na rumiano, zdjąć na talerz, 6. na patelnię wlać bulion, wypłukać pozostały smak ze smażenia roladek, przelać do rondla, włożyć mięso, chwilę poddusić, wrzucić do sosu starty ser żółty, rozpuścić, zaprawić mąką ze śmietaną, doprawić, chwilę pogotować, uważając, żeby sos się nie przypalił podawać z makaronem tagliatelle i np. sałatką z pomidorów, ogórków i rukoli smacznego