Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki brokułowo-pieczarkowe w sosie serowym

Roladki brokułowo-pieczarkowe w sosie  serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 373 Ocena: 5023

Dodano:

Odsłon: 987

coś nowego na obiad

Składniki

  • schab 50 dag
  • brokuł
  • pieczarki ok 30-40 dag
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • sos: bulion ok 1 l
  • ser żółty 15 dag
  • serek topiony 1 łyżka
  • śmietana 18 %
  • mąka
  • papryka słodka
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki brokułowo-pieczarkowe w sosie serowym

Przygotowanie

  1. 1. schab umyć, rozbić kotlety, posolić, popieprzyć, pokropić sosem sojowym, odstawić,
    2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, na oleju podsmażyć chwilkę cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić,
    3. ugotować brokuła,
    4. na kotletach ułożyć łyżkę pieczarek, na nie po kawałku brokuła, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką,
    5. na patelni rozgrzać olej, obsmażyć roladki na rumiano, zdjąć na talerz,
    6. na patelnię wlać bulion, wypłukać pozostały smak ze smażenia roladek, przelać do rondla, włożyć mięso, chwilę poddusić, wrzucić do sosu starty ser żółty, rozpuścić, zaprawić mąką ze śmietaną, doprawić, chwilę pogotować, uważając, żeby sos się nie przypalił

    podawać z makaronem tagliatelle i np. sałatką z pomidorów, ogórków i rukoli


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń