Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś nowego na obiad
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1679
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1474
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1469
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1679
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1474
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1469
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Składniki
1. schab umyć, rozbić kotlety, posolić, popieprzyć, pokropić sosem sojowym, odstawić, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, na oleju podsmażyć chwilkę cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić, 3. ugotować brokuła, 4. na kotletach ułożyć łyżkę pieczarek, na nie po kawałku brokuła, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, 5. na patelni rozgrzać olej, obsmażyć roladki na rumiano, zdjąć na talerz, 6. na patelnię wlać bulion, wypłukać pozostały smak ze smażenia roladek, przelać do rondla, włożyć mięso, chwilę poddusić, wrzucić do sosu starty ser żółty, rozpuścić, zaprawić mąką ze śmietaną, doprawić, chwilę pogotować, uważając, żeby sos się nie przypalił podawać z makaronem tagliatelle i np. sałatką z pomidorów, ogórków i rukoli smacznego