Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś nowego na obiad
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2526
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2526
Składniki
1. schab umyć, rozbić kotlety, posolić, popieprzyć, pokropić sosem sojowym, odstawić, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, na oleju podsmażyć chwilkę cebulę, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić, 3. ugotować brokuła, 4. na kotletach ułożyć łyżkę pieczarek, na nie po kawałku brokuła, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, 5. na patelni rozgrzać olej, obsmażyć roladki na rumiano, zdjąć na talerz, 6. na patelnię wlać bulion, wypłukać pozostały smak ze smażenia roladek, przelać do rondla, włożyć mięso, chwilę poddusić, wrzucić do sosu starty ser żółty, rozpuścić, zaprawić mąką ze śmietaną, doprawić, chwilę pogotować, uważając, żeby sos się nie przypalił podawać z makaronem tagliatelle i np. sałatką z pomidorów, ogórków i rukoli smacznego