Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo przepisów na roladki, ja podaję swój ulubiony ,bo od razu z sosem pieczarkowym.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Skrobiemy ziemniaki, wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy. Jak gotują się ziemniaki, robimy roladki. Piersi kurczaka kroimy na pól, lekko rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy musztardą, kładziemy plasterki ogórka kiszonego, na to pół plastra sera. zwijamy roladkę.
Nasze roladki obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawami, smażymy ta tłuszczu, gdy nam się podsmażą na jednej stronie przekręcamy na drugą i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięska i pieczarek. Ja już nie podlewam wodą bo cebula i pieczarki puszczą wystarczająco soku, również nie zagęszczam bo na naszych roladkach jest mąka.
Gdy duszą się nasze roladki, możemy zrobić surówkę, u mnie tarta na najdrobniejszych oczkach cebula, marchew i jabłko wymieszane z majonezem. SMACZNEGO