Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo przepisów na roladki, ja podaję swój ulubiony ,bo od razu z sosem pieczarkowym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
Skrobiemy ziemniaki, wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy. Jak gotują się ziemniaki, robimy roladki. Piersi kurczaka kroimy na pól, lekko rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy musztardą, kładziemy plasterki ogórka kiszonego, na to pół plastra sera. zwijamy roladkę.
Nasze roladki obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawami, smażymy ta tłuszczu, gdy nam się podsmażą na jednej stronie przekręcamy na drugą i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięska i pieczarek. Ja już nie podlewam wodą bo cebula i pieczarki puszczą wystarczająco soku, również nie zagęszczam bo na naszych roladkach jest mąka.
Gdy duszą się nasze roladki, możemy zrobić surówkę, u mnie tarta na najdrobniejszych oczkach cebula, marchew i jabłko wymieszane z majonezem. SMACZNEGO