Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie idealne na niedzielny obiad.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93784
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93784
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
Fasolkę szparagową przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy 10 minut, licząc od zagotowania wody. Następnie wyjmujemy z rondelka, przelewamy zimną wodą i odkładamy do przestudzenia.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Każdy kawałek mięsa przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym od wewnętrznej strony.
Fasolkę przekrawamy na pół. Po pięć fasolek układamy na filetach i zawijamy roladki. Każdą z roladek owijamy folią spożywczą na „cukierek”. Dzięki temu roladki będą miały ładny kształt. Tak przygotowane wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Pół godziny przed smażeniem wyjmujemy mięso z lodówki i odwijamy z folii. Każdą roladkę oprószamy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i maśle, na umiarkowanym ogniu.
Obsmażone na rumiano z obu stron podlewamy wodą (3-4 łyżki), przykrywamy pokrywą i trzymamy tak roladki na małym ogniu 3-4 minuty, aby doszły w środku.
Gotowe roladki podałyśmy z ryżem, ale można serwować je z ziemniakami lub drobnymi kaszami. Roladki drobiowe nadziewane fasolką szparagową gotowe!
Oto nasz przepis na ryż z marchewką i groszkiem: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-ryz-z-groszkiem-i-marchewka,2018307,walek.html