Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki drobiowe owinięte boczkiem to prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.
nóż, tłuczek, folia spożywcza, naczynie żaroodporne,
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić , umyć i osuszyć. Podzielić na 4 kawałki. Każdy delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Oprószyć pieprzem i solą , a następnie posmarować z jednej strony delikatnie musztardą. Na każdej rozłożyć kawałek szynki, słupki sera żółtego i słupki oczyszczonej papryki czerwonej, zwijamy a następnie każdą owijamy plastrami boczku. Roladki wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy w grubsze plastry.
Rolada gotowa podania.