Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki drobiowe owinięte boczkiem to prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.
nóż, tłuczek, folia spożywcza, naczynie żaroodporne,
Polecam.
Odsłon: 301
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 301
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić , umyć i osuszyć. Podzielić na 4 kawałki. Każdy delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Oprószyć pieprzem i solą , a następnie posmarować z jednej strony delikatnie musztardą. Na każdej rozłożyć kawałek szynki, słupki sera żółtego i słupki oczyszczonej papryki czerwonej, zwijamy a następnie każdą owijamy plastrami boczku. Roladki wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy w grubsze plastry.
Rolada gotowa podania.