Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2016
Dzisiaj zapraszam na smakowite, delikatne i soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione plastrami cukinii i mozarellą. Całość otulona jest w długodojrzewającą szynkę, a swym smakiem przenosi nas do włoskiej kuchni i rozpieszcza nasze kubki smakowe. Roladki doskonale komponują się ze świeżą surówką oraz jogurtowym sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzą się także jako przystawka lub dodatek do kanapek :)
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2928
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1262
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 224
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2928
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1262
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 224
Składniki
Oczyszczone piersi filetujemy, rozbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą, układamy obok siebie i oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Cukinię kroimy w plastry, delikatnie je blanszujemy i układamy na rozbitych filetach w kolejności: plastry cukinii - plastry mozzarelli - plastry cukinii. Każdą warstwę delikatnie oprószamy solą i ziołami.
Boki filetów zawijamy do środka, a następnie formujemy roladę. * Pomocna będzie folia spożywcza, która ułatwi nadanie kształtu całości.
Roladę owijamy w plastry szynki długodojrzewającej. * Możemy też ułatwić sobie pracę i wcześniej na plastry szynki ułożyć rozbite filety z kurczaka.
Następnie dobrze obsmażamy roladę z każdej strony na rumiany kolor. * Przez smażeniem związałam roladę sznurkiem spożywczym, bo była dość ciężka i chciałam uniknąć jej uszkodzenia podczas odwracania.
Podsmażoną roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy ją gorącym bulionem, wierzch skrapiamy olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Upieczoną roladę odstawiamy na około 5 minut do lekkiego stężenia, a następnie przystępujemy do krojenia.
Roladki świetnie komponują się z delikatnym sosem czosnkowym. Znikają błyskawicznie, dlatego świetnie sprawdzą się także jako przystawka lub imprezowa przekąska. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Skrzydełka po chińsku:-)
Dania główne
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Dania główne
Tarta ziemniaczana ze szpinakiem
Dania główne
Schab w sosie chrzanowym
Skrzydełka po chińsku:-)
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Odsłon: 52
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą nadziewamy masłem i...
Odsłon: 132