Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepyszny kulinarny eksperyment:) Roladki z piersi kurczaka nadziewane jabłkiem i selerem naciowym oraz chili, które świetnie przełamuje słodki smak jabłka.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2991
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 175
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2991
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 175
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem. Jabłko i seler myjemy. Jabłko pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę (razem ze skórką). Seler kroimy w cienkie plasterki. Papryczkę również pozbawiamy gniazd nasiennych i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy pokrojone jabłko, seler i papryczkę wraz z przyprawami. Smażymy często mieszając około 5 minut. Odstawiamy.
W tym czasie rozpuszczamy kostkę rosołową w 300 ml gorącej wody. Lekko przestudzony farsz nakładamy na mięso. Zwijamy w roladki i obwiązujemy nitką, tak aby farsz nie wypadał. Obsypujemy pieprzem i odrobiną soli. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiano. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około 50 minut.
Roladki wyjmujemy i odwijamy z nitek, pozostawiamy w całości lub kroimy na pół. W 3 łyżkach sosu rozprowadzamy dokładnie mąkę, pozostały sos doprowadzamy do wrzenia, wlewamy roztrzepaną z sosem mąkę, mieszamy i zagotowujemy. Podajemy z młodymi ziemniaczkami polanymi sosem i surówką. Smacznego:)