Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym, na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką i czerwoną cebulą. W chrupiącej panierce smakują wybornie. Podałam z ziemniakami i sałatą.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24870
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 253
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24870
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 253
Składniki
Piersi rozkroić wzdłuż na plastry. Zrobiłam 3 plastry z jednej piersi. Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron. Na rozbitych i przyprawionych plastrach mięsa ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i cebuli.
Następnie zawijać w rolady. Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać. Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając, żeby równo się usmażyły. Smażyłam około 30 minut.