Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym, na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką i czerwoną cebulą. W chrupiącej panierce smakują wybornie. Podałam z ziemniakami i sałatą.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1625
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101687
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6142
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1625
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101687
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6142
Składniki
Piersi rozkroić wzdłuż na plastry. Zrobiłam 3 plastry z jednej piersi. Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron. Na rozbitych i przyprawionych plastrach mięsa ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i cebuli.
Następnie zawijać w rolady. Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać. Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając, żeby równo się usmażyły. Smażyłam około 30 minut.