Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym, na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką i czerwoną cebulą. W chrupiącej panierce smakują wybornie. Podałam z ziemniakami i sałatą.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Piersi rozkroić wzdłuż na plastry. Zrobiłam 3 plastry z jednej piersi. Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron. Na rozbitych i przyprawionych plastrach mięsa ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i cebuli.
Następnie zawijać w rolady. Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać. Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając, żeby równo się usmażyły. Smażyłam około 30 minut.