Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijane i panierowane w bułce tartej piersi z kurczaka z nadzieniem marchewkowo-pietruszkowym-nasza propozycja na niedzielny obiad. Mięso delikatne z przepyszną niespodzianką w środku.
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 87
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 107
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 87
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 107
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na dwie części. Rozkładamy na desce do krojenia, przykrywamy folią spożywczą a następnie rozbijamy na cienkie płaty. Rozbite piersi oprószamy solą i pieprzem.
Natkę pietruszki siekamy grubo, przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy czosnek, 3-4 łyżki oleju i szczyptę soli. Rozdrabniamy całość blenderem na papkę. W momencie, gdy zacznie uwalniać się w czasie blendowania zapach czosnku i pietruszki pesto jest gotowe. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, tak samo trzemy ser.
Na każdy płat mięsa nakładamy warstwę pesto pietruszkowego, marchew i ser. Zawijamy roladki tak jak zrazy, szczelnie, aby nadzienie nam nie wyciekało w trakcie smażenia.
Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy roladki na rumiano z obu stron. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i rumiane roladki przekładamy do naczynia. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut, aby doszły w środku.
Roladki drobiowe z pesto pietruszkowym i marchewką gotowe!