Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu często je robimy, zmieniając tylko skład farszu.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Filety pociąć w cienkie , w miarę równe płaty. Resztki "nierówności " ściąć i drobno pokroić lub zmielić. Usmażyć na tłuszczu. Połączyć z orzechami, natką, żółtkiem i tartą bułką.Doprawić i odstawić. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Na każdym kawałku układać po łyżce wcześniej przygotowanego farszu. Zwijać roladki. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na oleju lub smalcu na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i buraczkami na ostro (z cebulą i papryczką)