Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu często je robimy, zmieniając tylko skład farszu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1095
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13067
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1095
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13067
Składniki
Filety pociąć w cienkie , w miarę równe płaty. Resztki "nierówności " ściąć i drobno pokroić lub zmielić. Usmażyć na tłuszczu. Połączyć z orzechami, natką, żółtkiem i tartą bułką.Doprawić i odstawić. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Na każdym kawałku układać po łyżce wcześniej przygotowanego farszu. Zwijać roladki. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na oleju lub smalcu na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i buraczkami na ostro (z cebulą i papryczką)