Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu często je robimy, zmieniając tylko skład farszu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Składniki
Filety pociąć w cienkie , w miarę równe płaty. Resztki "nierówności " ściąć i drobno pokroić lub zmielić. Usmażyć na tłuszczu. Połączyć z orzechami, natką, żółtkiem i tartą bułką.Doprawić i odstawić. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Na każdym kawałku układać po łyżce wcześniej przygotowanego farszu. Zwijać roladki. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na oleju lub smalcu na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i buraczkami na ostro (z cebulą i papryczką)