Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby mięso drobiowe miało czasami inny smak, faszeruję je różnymi nadzieniami. Ulubionym dodatkiem jest pesto z czosnku niedźwiedziego.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457822
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2293
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 595
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457822
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2293
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 595
Składniki
Filety drobiowe tniemy ostrym nożem na 2-cm płaty. Lekko rozbijamy przez folię by nie uszkodzić delikatnych włókien. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Następnie na każdym płacie mięsa układamy łyżkę pesto i cząstkę brzoskwini. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami. Panierujemy w mące zmieszanej z papryką i rumienimy z obu stron na dowolnym tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dolewamy tłuszcz z patelni i cydr. Dusimy w piekarniku przez 30 minut pod przykryciem w temperaturze 175 stopni.