Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z pesto i brzoskwiniami:

Roladki drobiowe z pesto i brzoskwiniami:

Autor:

Przepisów i artykułów: 392 Ocena: 3348

Dodano:

Odsłon: 3770

Aby mięso drobiowe miało czasami inny smak, faszeruję je różnymi nadzieniami. Ulubionym dodatkiem jest pesto z czosnku niedźwiedziego.

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 5 łyżek pesto z czosnku niedźwiedziego
  • 3 połówki brzoskwiń z syropu
  • sól, pieprz i przyprawa podlaska do drobiu wg uznania
  • olej lub smalec do smażenia
  • Do panierki:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 szklanki cydru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety drobiowe tniemy ostrym nożem na 2-cm płaty.
    Lekko rozbijamy przez folię by nie uszkodzić delikatnych włókien.
    Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw.
    Następnie na każdym płacie mięsa układamy łyżkę pesto i cząstkę brzoskwini.
    Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami.
    Panierujemy w mące zmieszanej z papryką i rumienimy z obu stron na dowolnym tłuszczu.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dolewamy tłuszcz z patelni i cydr. Dusimy w piekarniku przez 30 minut pod przykryciem w temperaturze 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń