Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby mięso drobiowe miało czasami inny smak, faszeruję je różnymi nadzieniami. Ulubionym dodatkiem jest pesto z czosnku niedźwiedziego.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Składniki
Filety drobiowe tniemy ostrym nożem na 2-cm płaty. Lekko rozbijamy przez folię by nie uszkodzić delikatnych włókien. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Następnie na każdym płacie mięsa układamy łyżkę pesto i cząstkę brzoskwini. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami. Panierujemy w mące zmieszanej z papryką i rumienimy z obu stron na dowolnym tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dolewamy tłuszcz z patelni i cydr. Dusimy w piekarniku przez 30 minut pod przykryciem w temperaturze 175 stopni.