Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby mięso drobiowe miało czasami inny smak, faszeruję je różnymi nadzieniami. Ulubionym dodatkiem jest pesto z czosnku niedźwiedziego.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Filety drobiowe tniemy ostrym nożem na 2-cm płaty. Lekko rozbijamy przez folię by nie uszkodzić delikatnych włókien. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Następnie na każdym płacie mięsa układamy łyżkę pesto i cząstkę brzoskwini. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami. Panierujemy w mące zmieszanej z papryką i rumienimy z obu stron na dowolnym tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dolewamy tłuszcz z patelni i cydr. Dusimy w piekarniku przez 30 minut pod przykryciem w temperaturze 175 stopni.