Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z pieczarkami i cebulą duszone w sosie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć cebulę. Przełożyć do miski i na tej samej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pieczarki. Wymieszać razem z cebulą i doprawić solą i pieprzem. Filety przekroić wzdłuż i rozbić. Każdy obsypać solą pieprzem, papryką, posmarować musztardą (ok pół łyżeczki na każdy kawałek). Na każdy kawałek mięsa wyłożyć po plasterku sera żółtego, na to przygotowany farsz pieczarkowy. To co zostanie można dodać później do sosu.
Zwinąć roladki, obtoczyć w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Po podsmażeniu dodać wodę, liść laurowy, ziele angielskie, pozostałe pieczarki z cebulą, łyżkę musztardy i dusić pod przykryciem ok 15 min. Po tym czasie dodać śmietankę, zioła, wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby można sos zagęścić, dodając wymieszaną łyżkę mąki z małą ilością zimnej wody. Gotować jeszcze ok 3 min. Podawać z ulubionymi dodatkami.