Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, w które zawiniemy trochę papryki i sera żółtego. Roladki apetycznie i pięknie prezentują się na talerzu. Smakują doskonale.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3235
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 592
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3705
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 448
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3235
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 592
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3705
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 448
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na dwie części. Rozkładamy na desce do krojenia, przykrywamy folią spożywczą a następnie rozbijamy na cienkie płaty. Rozbite piersi oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy po dwa plastry sera i po kilka pasków papryki. Ciasno zwijamy w roladki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło). Roladki obtaczamy w mące, nadmiar mąki strzepujemy, następnie maczamy w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na gorącym tłuszczu na rumiano. Teraz podlewamy je odrobiną wody i przyprawą maggi, wrzucamy resztę papryki, przykrywamy patelnię pokrywką. Zmniejszamy ogień pod patelnią. Roladki muszą dojść w środku. Pod przykryciem trzymamy je ok 10-15 minut.
Doskonałe roladki drobiowe gotowe!