Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, w które zawiniemy trochę papryki i sera żółtego. Roladki apetycznie i pięknie prezentują się na talerzu. Smakują doskonale.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 411
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 411
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na dwie części. Rozkładamy na desce do krojenia, przykrywamy folią spożywczą a następnie rozbijamy na cienkie płaty. Rozbite piersi oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy po dwa plastry sera i po kilka pasków papryki. Ciasno zwijamy w roladki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło). Roladki obtaczamy w mące, nadmiar mąki strzepujemy, następnie maczamy w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na gorącym tłuszczu na rumiano. Teraz podlewamy je odrobiną wody i przyprawą maggi, wrzucamy resztę papryki, przykrywamy patelnię pokrywką. Zmniejszamy ogień pod patelnią. Roladki muszą dojść w środku. Pod przykryciem trzymamy je ok 10-15 minut.
Doskonałe roladki drobiowe gotowe!