Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, miodem, rozmarynem, orzechami włoskimi i masłem. Polecam serdecznie.
Fileta umyć i osuszyć, przekroić na pół wzdłuż ale nie do samego końca, fileta rozłożyć na folii spożywczej, a następnie przykryć go folią i rozbić dość cienko tak aby nie był poprzerywany.
Pomidory namoczyć w wodzie ok 2 godziny, następnie odcedzić i pokroić drobno, wrzucić do miski, czosnek, orzechy i rozmaryn drobno posiekać i wrzucić do pomidorów, masło i miód również, całość należy wymieszać.
Przygotowany farsz nałożyć na fileta w poprzek i zawinąć przy pomocy folii, po dociskać i zawinąć w folię formując z niej coś ala kiełbaskę.
Do jajka dodać paprykę słodką, sól i pieprz, całość dokładnie wymieszać.
Następnie panierujemy w mące w jajku i w bułce tartej.
Roladki smażymy na oleju od miejsca gdzie kończą się zawijać i równo miernie dookoła.
Roladki po kilku minutach są gotowe wystarczy je pokroić na kawałki pod lekkim skosem.
Gotowe !!!
Smacznego !!!
Smaczne i kruche. W sam raz na odświętny obiad. Serdecznie polecam!
Odsłon: 3552
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 101
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 101
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Składniki
Fileta umyć i osuszyć, przekroić na pół wzdłuż ale nie do samego końca, fileta rozłożyć na folii spożywczej, a następnie przykryć go folią i rozbić dość cienko tak aby nie był poprzerywany. Pomidory namoczyć w wodzie ok 2 godziny, następnie odcedzić i pokroić drobno, wrzucić do miski, czosnek, orzechy i rozmaryn drobno posiekać i wrzucić do pomidorów, masło i miód również, całość należy wymieszać.
Przygotowany farsz nałożyć na fileta w poprzek i zawinąć przy pomocy folii, po dociskać i zawinąć w folię formując z niej coś ala kiełbaskę. Do jajka dodać paprykę słodką, sól i pieprz, całość dokładnie wymieszać. Następnie panierujemy w mące w jajku i w bułce tartej. Roladki smażymy na oleju od miejsca gdzie kończą się zawijać i równo miernie dookoła. Roladki po kilku minutach są gotowe wystarczy je pokroić na kawałki pod lekkim skosem. Gotowe !!! Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 55
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 94