Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne jedzonko. Aromatyczne mięsko, a ziemniaczki jak z ogniska.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oba filety przekroić wzdłuż nie docinając do końca. Delikatnie rozbić mięso. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować majonezem. Ułożyć listki bazylii i kawałki suszonych pomidorów. Zwinąć w roladki. Roladki otulić plastrami szynki szwarcwaldzkiej. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko olejem rzepakowym, łączeniem do spodu. Ziemniaki obrać, umyć i mokre oprószyć mieszanką mąki pszennej z papryką mieloną, chili i solą, a cebulę obrać i przekroić na połówki. Ułożyć obok mięsa. Przykryć folia aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 1,5 godziny. Przed końcem pieczenia zdjąć folię. Przed podaniem roladki i ziemniaki pokroić. Smacznego