Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1579
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 928
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1579
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 928
Składniki
Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.