W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).
Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka

Etapy przygotowania
Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15440
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15440



Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka
Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.