Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Filimonki

Roladki Filimonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 602 Ocena: 5650

Dodano:

Odsłon: 8874

Roladki, które każdemu zasmakują, idealne na obiad jak również różne uroczystości.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • Brokuł
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Papryka czerwona
  • Ser mozzarella starty
  • Olej do smażenia
  • Bułka do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem i solą.

  2. 3. Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy, przekładamy do miseczki.
    4. Paprykę drobno kroimy.
    5. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek.
    6. Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem.

  3. 7. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.

  4. 8. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.

  5. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń