Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki gajowego inspirowane są naturalnymi leśnymi smakami. Aromatyczny farsz doskonale współgra z delikatnym mięsem drobiowym. Przepis wykorzystasz jako pomysł na obiad albo kolację na ciepło. Roladki możesz podać z ziemniakami albo ryżem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Przygotuj farsz. Grzyby suszone zalej wodą i odczekaj chwilę aż zmiękną. Po tym czasie odsącz je, pokrój w drobniejsze kawałki. Jeśli lubisz większe, nie musisz drobno kroić. Wody z grzybów nie wylewaj. Cebule posiekaj drobno, a obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Czosnek zmiażdż i przeciśnij przez praskę.
Na odrobinie oleju rzepakowego zeszklij cebulę z czosnkiem, po chwili dodaj marchewkę i grzyby. Mieszając, podsmażaj około 5 minut. Wlej odrobinę wody z grzybów. Połącz i smaż aż woda odparuje. Dopraw wtedy farsz papryką słodką i majerankiem. Dodaj starty na tarce ser żółty. Połącz składniki farszu.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż. Następnie jeszcze raz natnij wzdłuż, ale nie do końca. Rozłóż mięso na desce i rozbij je. To samo powtórz z każdym filetem. Posól i popieprz.
Na każdej roladce ułóż farsz i zawiń najpierw delikatnie boki, a potem dolną krawędź w rulon, zaciskając mocno.
Rozgrzej na patelni olej. Każdą roladkę podsmażaj na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony.