Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki gajowego inspirowane są naturalnymi leśnymi smakami. Aromatyczny farsz doskonale współgra z delikatnym mięsem drobiowym. Przepis wykorzystasz jako pomysł na obiad albo kolację na ciepło. Roladki możesz podać z ziemniakami albo ryżem.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Przygotuj farsz. Grzyby suszone zalej wodą i odczekaj chwilę aż zmiękną. Po tym czasie odsącz je, pokrój w drobniejsze kawałki. Jeśli lubisz większe, nie musisz drobno kroić. Wody z grzybów nie wylewaj. Cebule posiekaj drobno, a obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Czosnek zmiażdż i przeciśnij przez praskę.
Na odrobinie oleju rzepakowego zeszklij cebulę z czosnkiem, po chwili dodaj marchewkę i grzyby. Mieszając, podsmażaj około 5 minut. Wlej odrobinę wody z grzybów. Połącz i smaż aż woda odparuje. Dopraw wtedy farsz papryką słodką i majerankiem. Dodaj starty na tarce ser żółty. Połącz składniki farszu.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż. Następnie jeszcze raz natnij wzdłuż, ale nie do końca. Rozłóż mięso na desce i rozbij je. To samo powtórz z każdym filetem. Posól i popieprz.
Na każdej roladce ułóż farsz i zawiń najpierw delikatnie boki, a potem dolną krawędź w rulon, zaciskając mocno.
Rozgrzej na patelni olej. Każdą roladkę podsmażaj na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony.