Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią pierożki pielmieni proponuję leniwe pielmieni. Jest nieco mniej pracy przy nich, a smakują wybornie. Chyba zamiast pierożki trzeba by powiedzieć roladki. Roladki pielmieni. Właśnie tak.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Składniki
Do mielonego mięsa z indyka dodać pokrojoną drobno w kostkę cebulę, jajko, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić mięso. Można dodać łyżkę wody.Mięso powinno być luźne. Do miseczki przesiać mąkę pszenną. Dodać wodę i olej i wyrobić ciasto. Rozwałkować na placek. Placek posmarować mięsem. Zrolować. Brzeg ładnie zalepić. Pokroić na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć roladki mięsem do patelni. Podlać gorącą wodą do połowy roladek i przykryć patelnię. Na wolnym ogniu gotować ok. 10 min. Najlepiej do wyparowania wody. Można przełożyć roladki na drugą stronę i przysmażyć. Na patelni na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Roladki - pielmieni podawać okraszone cebulką. Smacznego.