Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią pierożki pielmieni proponuję leniwe pielmieni. Jest nieco mniej pracy przy nich, a smakują wybornie. Chyba zamiast pierożki trzeba by powiedzieć roladki. Roladki pielmieni. Właśnie tak.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 151
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 215
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9248
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 151
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 215
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9248
Składniki
Do mielonego mięsa z indyka dodać pokrojoną drobno w kostkę cebulę, jajko, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić mięso. Można dodać łyżkę wody.Mięso powinno być luźne. Do miseczki przesiać mąkę pszenną. Dodać wodę i olej i wyrobić ciasto. Rozwałkować na placek. Placek posmarować mięsem. Zrolować. Brzeg ładnie zalepić. Pokroić na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć roladki mięsem do patelni. Podlać gorącą wodą do połowy roladek i przykryć patelnię. Na wolnym ogniu gotować ok. 10 min. Najlepiej do wyparowania wody. Można przełożyć roladki na drugą stronę i przysmażyć. Na patelni na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Roladki - pielmieni podawać okraszone cebulką. Smacznego.