Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią pierożki pielmieni proponuję leniwe pielmieni. Jest nieco mniej pracy przy nich, a smakują wybornie. Chyba zamiast pierożki trzeba by powiedzieć roladki. Roladki pielmieni. Właśnie tak.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Do mielonego mięsa z indyka dodać pokrojoną drobno w kostkę cebulę, jajko, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić mięso. Można dodać łyżkę wody.Mięso powinno być luźne. Do miseczki przesiać mąkę pszenną. Dodać wodę i olej i wyrobić ciasto. Rozwałkować na placek. Placek posmarować mięsem. Zrolować. Brzeg ładnie zalepić. Pokroić na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć roladki mięsem do patelni. Podlać gorącą wodą do połowy roladek i przykryć patelnię. Na wolnym ogniu gotować ok. 10 min. Najlepiej do wyparowania wody. Można przełożyć roladki na drugą stronę i przysmażyć. Na patelni na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Roladki - pielmieni podawać okraszone cebulką. Smacznego.