Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne roladki ze schabu, z niesamowitym pysznym farszem. Połączenie grzybów kurek, mozzarelli ze słodko kwaśną żurawiną, to idealny farsz do roladek. Wypróbuj przekonaj się, smak ich rozpływa się w ustach.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6297
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6297
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
1. Mięso kroję plastry, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodaję oczyszczone, umyte kurki oraz żurawinę, doprawiam solą oraz tymiankiem.
4. Na każdym kawałku mięsa, układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę farszu z grzybów.
5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. 6. Pod koniec smażenia dodaję 200 ml. wody, pozostały farsz z kurkami, chwilkę gotuję i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody.
7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 8. Smacznego.