Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 441

Pikantne roladki z salami pepperoni i serkiem topionym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam przepis.

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • 100 g serka topionego,
  • 150 g salami pepperoni,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ostra papryka do smaku,
  • 2 jajka,
  • 3-4 łyżki mąki,
  • 5- 6 łyżek bułki tartej,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon.

  2. Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę.

  3. Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

  4. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń