Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych. Ich środek wypełnia ser mozzarella, suszone pomidory i natka pietruszki. Roladki są niezwykle soczyste i bardzo aromatyczne. Głębi smaku dodaje im czosnek oraz musztarda francuska.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2239
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101820
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2239
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101820
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Składniki
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą, pieprzem i suszonym czosnkiem, a z jednej strony smarujemy je musztardą francuską.
Stronę posmarowaną musztardą obsypujemy startym serem mozzarella*. Na jednym końcu układamy pokrojone w paski suszone pomidory oraz natkę pietruszki, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy plastrami policzków wieprzowych, a boki spinamy wykałaczkami. * Możecie użyć także innego rodzaju sera np. gouda.
Uformowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je odrobiną tłuszczu. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 30 minut (na 5 minut przez końcem pieczenia możemy włączyć termoobieg).
Roladki możemy podać w klasycznym zestawieniu obiadowym lub z dodatkiem lekkich sosów.
Świetnie sprawdzi się sos czosnkowy, jogurtowy lub tzatziki.