Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych. Ich środek wypełnia ser mozzarella, suszone pomidory i natka pietruszki. Roladki są niezwykle soczyste i bardzo aromatyczne. Głębi smaku dodaje im czosnek oraz musztarda francuska.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20981
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20981
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Składniki
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą, pieprzem i suszonym czosnkiem, a z jednej strony smarujemy je musztardą francuską.
Stronę posmarowaną musztardą obsypujemy startym serem mozzarella*. Na jednym końcu układamy pokrojone w paski suszone pomidory oraz natkę pietruszki, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy plastrami policzków wieprzowych, a boki spinamy wykałaczkami. * Możecie użyć także innego rodzaju sera np. gouda.
Uformowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je odrobiną tłuszczu. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 30 minut (na 5 minut przez końcem pieczenia możemy włączyć termoobieg).
Roladki możemy podać w klasycznym zestawieniu obiadowym lub z dodatkiem lekkich sosów.
Świetnie sprawdzi się sos czosnkowy, jogurtowy lub tzatziki.