Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki w sosie własnym to klasyczne danie polskie, które doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 299
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 171
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 28113
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 299
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 171
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 28113
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety. Każdy oprósz solą i pieprzem, a następnie posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej. Ogórki kiszone pokrój w cienkie paski. Boczek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Na każdy plaster schabu połóż trochę boczku, cebuli, ogórka i odrobinę startego sera. Zawiń mięso w ścisłe roladki i zabezpiecz wykałaczkami lub obwiąż nitką kuchenną, aby farsz nie wypadał podczas duszenia.
Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Obsmaż roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełóż je do garnka lub głębokiej patelni. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Duś pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas odwracając roladki.
Po 40 minutach dodaj koncentrat pomidorowy i zamieszaj. W misce połącz skrobię ziemniaczaną z 3-4 łyżkami wody. Wlej do sosu i zagotuj. Wtedy posól i popieprz roladki w sosie własnym do smaku.
Podawaj z kaszą, ziemniakami albo ryżem.