Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2343 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 2411

Tradycyjne polskie roladki.

Składniki

  • kotlet schabowy 4 szt
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • boczek wędzony chudy 10 dag
  • ser żółty 4 plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • jajka 2 szt.
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, posypać przyprawami, rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Paprykę oczyścić , pokroić w słupki. Na każdym kotlecie ułożyć słupki papryki, po dwa plasterki boczku, sera i zwinąć w roladkę, po czym spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń