Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie roladki.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, posypać przyprawami, rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Paprykę oczyścić , pokroić w słupki. Na każdym kotlecie ułożyć słupki papryki, po dwa plasterki boczku, sera i zwinąć w roladkę, po czym spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania.