Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś opowiem Wam bajkę, jak Arek robił roladkę. Roladka była prosta, więc szybko do brzucha się przeniosła. Ale poem żem pierdyknął na dzień dobry :D Tak więc drodzy moi mili, dziś nie o rybie pisać nie będę, choć ponoć świnia też ryba, pływać potrafi... Więc w te pędy do masarni, kupcie tyle karkówki, ile potrzebujecie, najlepiej rozbitej, bo machać tłuczkiem nie ma sensu, skoro są takie automaty. A kto nie ma takiej masarni, to sorki...muły wam wyrosną przy okazji. Trochę metki cebulowej, bo taka jest najdeliszys...sera jakiegoś startego i macie obiad. Buraczki, ziemniaczki, sosik. Kolejny poem, tym razem kulinarny. Tam, na dole wszystko opisane.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 266
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 266
Składniki
Mięso dzielimy na dwie porcje, cienko rozbijamy. Każdy z kotletów smarujemy metką cebulową, układamy starty ser i szczelnie zawijamy w tzw. roladę. Każdą roladkę dodatkowo "zabezpieczamy". Można zrobić to na trzy sposób. Są specjalne klipsy do roladek lub użyć sznurka "kuchennego", lub przebić wykałaczkami. Mięso przekładamy do bulionu, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut. Smalec rozgrzewamy, dodajemy mąkę, chwilę smażymy, podlewamy bulionem. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do mięsa i dokładnie łączymy z bulionem. Zagotowujemy. Opcjonalnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.