Prosty farsz a roladki są wyborne.
Roladki wieprzowe faszerowane warzywami
Składniki
- kotlet schabowy 4 szt
- Szczypiorek 1 pęczek
- Papryka czerwona 1 szt
- Koperek 1/2 pęczka
- Cebula biała 1 szt
- papryka ostra mielona do smaku
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Jajo kurze 1 szt
- bułka tarta do panierki
Składniki
- kotlet schabowy 4 szt
- Szczypiorek 1 pęczek
- Papryka czerwona 1 szt
- Koperek 1/2 pęczka
- Cebula biała 1 szt
- papryka ostra mielona do smaku
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Jajo kurze 1 szt
- bułka tarta do panierki

Etapy przygotowania
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki, po czym utłuc. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu posypując mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Następnie przestudzić, dodać posiekany szczypiorek i koperek. Faszerować kotlety i spinać wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron bardzo powoli i pod koniec smażenia zrumienić.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 330
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 114
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 43

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 165
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 330
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 114
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 43

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 165



Składniki
- kotlet schabowy 4 szt
- Szczypiorek 1 pęczek
- Papryka czerwona 1 szt
- Koperek 1/2 pęczka
- Cebula biała 1 szt
- papryka ostra mielona do smaku
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
- Jajo kurze 1 szt
- bułka tarta do panierki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki, po czym utłuc. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu posypując mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Następnie przestudzić, dodać posiekany szczypiorek i koperek. Faszerować kotlety i spinać wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron bardzo powoli i pod koniec smażenia zrumienić.