Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty farsz a roladki są wyborne.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17643
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17643
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki, po czym utłuc. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu posypując mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Następnie przestudzić, dodać posiekany szczypiorek i koperek. Faszerować kotlety i spinać wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron bardzo powoli i pod koniec smażenia zrumienić.