Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe faszerowane warzywami

Roladki wieprzowe faszerowane warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20694

Dodano:

Odsłon: 4956

Prosty farsz a roladki są wyborne.

Składniki

  • kotlet schabowy 4 szt
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Koperek 1/2 pęczka
  • Cebula biała 1 szt
  • papryka ostra mielona do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • Jajo kurze 1 szt
  • bułka tarta do panierki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe faszerowane warzywami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki, po czym utłuc. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu posypując mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Następnie przestudzić, dodać posiekany szczypiorek i koperek. Faszerować kotlety i spinać wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron bardzo powoli i pod koniec smażenia zrumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń