Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe według Babci Stefci

Roladki wieprzowe według Babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16040

Dodano:

Odsłon: 4113

Babcie robią je najlepiej.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cukinia młoda mała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Ser żółty 5 dag.
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Cukinię pokroić w paski i podsmażyć razem z papryką na oliwie z oliwek. Na rozbite kotlety układać przygotowany farsz, posypać posiekaną natką pietruszki, położyć plasterek sera, zwijać w roladkę, spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 05 sierpnia 2019 Cukinią jeszcze nie "nadziewałam" kotletów - muszę wypróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń