Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2013
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym, z dodatkiem pomarańczy...
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Schab ubijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron. Boczek smażymy na odrobinie oleju, następnie układamy na schabie. Zawijamy w roladkę, nacieramy czosnkiem i cząbrem. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dusimy na oleju aż zmięknie. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i tą ze słoika, przyprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy sok pomarańczowy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roladkę kroimy w plastry, i układamy na sosie. Smacznego!