Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2013
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym, z dodatkiem pomarańczy...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 528
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 880
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 641
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 528
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 880
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 641
Składniki
Schab ubijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron. Boczek smażymy na odrobinie oleju, następnie układamy na schabie. Zawijamy w roladkę, nacieramy czosnkiem i cząbrem. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dusimy na oleju aż zmięknie. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i tą ze słoika, przyprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy sok pomarańczowy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roladkę kroimy w plastry, i układamy na sosie. Smacznego!