Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2013
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym, z dodatkiem pomarańczy...
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1183
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3477
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27531
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1183
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3477
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27531
Składniki
Schab ubijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron. Boczek smażymy na odrobinie oleju, następnie układamy na schabie. Zawijamy w roladkę, nacieramy czosnkiem i cząbrem. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dusimy na oleju aż zmięknie. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i tą ze słoika, przyprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy sok pomarańczowy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roladkę kroimy w plastry, i układamy na sosie. Smacznego!