Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia robi je bardzo często. Są soczyste i smaczne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1516
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1516
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 447
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem, majerankiem, curry i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Morele zalać letnią wodą i odstawić na pół godziny. W między czasie obrać paprykę, pieczarki, pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Na przygotowane kotlety kłaść odsączone morele i paprykę z pieczarkami. Zwinąć ciasna w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. W połowie pieczenia podlać odrobina wody, aby roladki nie były zbyt wysuszone. Podawać do obiadu lub jako przekąskę.