Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia robi je bardzo często. Są soczyste i smaczne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 826
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 662
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5641
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4809
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 826
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 662
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5641
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 579
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4809
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1024
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem, majerankiem, curry i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Morele zalać letnią wodą i odstawić na pół godziny. W między czasie obrać paprykę, pieczarki, pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Na przygotowane kotlety kłaść odsączone morele i paprykę z pieczarkami. Zwinąć ciasna w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. W połowie pieczenia podlać odrobina wody, aby roladki nie były zbyt wysuszone. Podawać do obiadu lub jako przekąskę.