Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z piekarnika Babci Stefci

Roladki wieprzowe z piekarnika Babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17823

Dodano:

Odsłon: 5510

Babcia robi je bardzo często. Są soczyste i smaczne.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 3 szt.
  • Papryka czerwona świeża ¼ szt.
  • Papryka żółta ¼ szt.
  • Pieczarki świeże 10 dag.
  • Morele suszone 10 dag
  • Majeranek
  • Curry do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe z piekarnika Babci Stefci

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem, majerankiem, curry i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Morele zalać letnią wodą i odstawić na pół godziny. W między czasie obrać paprykę, pieczarki, pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Na przygotowane kotlety kłaść odsączone morele i paprykę z pieczarkami. Zwinąć ciasna w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. W połowie pieczenia podlać odrobina wody, aby roladki nie były zbyt wysuszone. Podawać do obiadu lub jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń