Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eleganckie, bardzo smaczne roladki podane w śliwkowym sosie gościły u mnie na rodzinnym obiedzie. Smak samego sosu jak dla mnie początkowo był za ostry, jednak po duszeniu w nim mięsa zyskał dodatkowy aromat. Dla złagodzenia smaku dodałam trochę słodkiej śmietanki - sos wyszedł obłędny :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4772
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4772
Składniki
Polędwice myjemy, osuszamy i kroimy każdą z nich na 5 części. Za pomocą tłuczka każdą część rozbijamy na cienki kotlet (rozbijając od środka, a nie od boku!). Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Ser camembert i mozzarella kroimy na 10 kawałków. Obydwoma rodzajami nadziewamy mięso i zawijamy w rolady. Każdą roladę owijamy prosciutto i podsmażamy na maśle. Rolady przed smażeniem można obwiązać sznurkiem, aby uzyskały ładny, równy kształt, jednak przed włożeniem ich do sosu należy go bezwzględnie ściągnąć.
W dużej misce mieszamy wszystkie składniki na sos. Do głębokiej patelni wkładamy rolady i zalewamy je sosem. Całość dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Pod koniec duszenia sos zabielamy słodką śmietanką.
Roladki podajemy posypane szczypiorkiem z pieczonymi batatami i surówką z kapusty pekińskiej. SMACZNEGO :)
zdj