Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki nadziewane szpinakiem i camembertem, w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 714
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 714
Składniki
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy. Camemberta tniemy na 6 kawałków. Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety. Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut. Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy. Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając. Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.