Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki nadziewane szpinakiem i camembertem, w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419440
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419440
Składniki
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy. Camemberta tniemy na 6 kawałków. Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety. Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut. Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy. Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając. Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.