Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki nadziewane szpinakiem i camembertem, w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2447
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2447
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy. Camemberta tniemy na 6 kawałków. Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety. Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut. Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy. Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając. Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.