Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem

Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1698

Dodano:

Odsłon: 4666

Roladki nadziewane szpinakiem i camembertem, w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem

Składniki

  • 350g schabu wieprzowego, szpinak baby - kilka liści
  • 1 camembert - 100g, 330 ml śmietany 30%
  • 1/2 łyżeczki wegety, 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku, szczypiorek
  • zioła prowansalskie, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem

Przygotowanie

  1. Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy.
    Camemberta tniemy na 6 kawałków.
    Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety.
    Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową.
    Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut.
    Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy.
    Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu.
    Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając.
    Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 08 maja 2013 Przepis godny uwagi, chętnie go wypróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 maja 2013 Świetny przepis na roladki mięsne , chętnie skorzystam , bo uwielbiam wszystkie składniki które podałaś , pozdrówka :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń