Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1761
Dodano: 07.05.2013
Odsłon: 4783
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy.
Camemberta tniemy na 6 kawałków.
Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety.
Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową.
Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut.
Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy.
Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu.
Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając.
Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

irma 08 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Przepis godny uwagi, chętnie go wypróbuję.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis na roladki mięsne , chętnie skorzystam , bo uwielbiam wszystkie składniki które podałaś , pozdrówka :))2 Kto głosował? | Odpowiedz