Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 775
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 775
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Mięso starannie opłukałem pod bieżącą zimną wodą. Pokroiłem na cztery plastry , lekko rozbiłem zwilżonym wodą tłuczkiem. Każdy plaster mięsa natarłem solą , oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem , posmarowałem musztardą i koncentratem pomidorowym. Cebulę obrałem , umyłem , pokroiłem w piórka. Boczek pokroiłem w plasterki. Na rozbitych płatach wołowiny ułożyłem plasterki boczku , pokrojoną cebulę , czosnek. Zwinąłem ciasno związałem nitką , zrumieniłem na smalcu. Podlałem wodą , udusiłem do miękkości ok. 40 minut. Wyjąłem roladki. Do sosu dodałem wymieszaną mąkę z przegotowaną wodą , zagotowałem dodałem śmietanę . Ponownie włożyłem roladki , dusiłem ok. 5 minut. Przed podaniem zdjąłem nitkę.