Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 479
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 479
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Składniki
Mięso starannie opłukałem pod bieżącą zimną wodą. Pokroiłem na cztery plastry , lekko rozbiłem zwilżonym wodą tłuczkiem. Każdy plaster mięsa natarłem solą , oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem , posmarowałem musztardą i koncentratem pomidorowym. Cebulę obrałem , umyłem , pokroiłem w piórka. Boczek pokroiłem w plasterki. Na rozbitych płatach wołowiny ułożyłem plasterki boczku , pokrojoną cebulę , czosnek. Zwinąłem ciasno związałem nitką , zrumieniłem na smalcu. Podlałem wodą , udusiłem do miękkości ok. 40 minut. Wyjąłem roladki. Do sosu dodałem wymieszaną mąkę z przegotowaną wodą , zagotowałem dodałem śmietanę . Ponownie włożyłem roladki , dusiłem ok. 5 minut. Przed podaniem zdjąłem nitkę.