Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 694
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 183
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 110
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 694
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 183
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso starannie opłukałem pod bieżącą zimną wodą. Pokroiłem na cztery plastry , lekko rozbiłem zwilżonym wodą tłuczkiem. Każdy plaster mięsa natarłem solą , oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem , posmarowałem musztardą i koncentratem pomidorowym. Cebulę obrałem , umyłem , pokroiłem w piórka. Boczek pokroiłem w plasterki. Na rozbitych płatach wołowiny ułożyłem plasterki boczku , pokrojoną cebulę , czosnek. Zwinąłem ciasno związałem nitką , zrumieniłem na smalcu. Podlałem wodą , udusiłem do miękkości ok. 40 minut. Wyjąłem roladki. Do sosu dodałem wymieszaną mąkę z przegotowaną wodą , zagotowałem dodałem śmietanę . Ponownie włożyłem roladki , dusiłem ok. 5 minut. Przed podaniem zdjąłem nitkę.