Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z chleba tostowego to ciekawa propozycja na szybkie i pożywne śniadanie. Umożliwia wykorzystywanie już nieco twardego pieczywa, dzięki czemu nie tylko się nie zmarnuje, ale zdobędzie drugie życie! Możesz użyć dowolnego sera, który lubisz. Przez to roladki mogą mieć za każdym razem nieco inny smak. Takie śniadanie z pewnością pokochają najmłodsi – żółty ser, parówki i tosty – czego chcieć więcej?
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24248
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9584
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2109
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4110
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 766
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 378
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24248
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9584
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2109
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4110
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 766
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 378
Składniki
W miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem. Dodaj sól i pieprz. Na patelni rozgrzej bardzo cienką warstwę oliwy. Na każdej kromce chleba tostowego połóż po plasterku sera, a przy brzegu parówkę. Każdą z kromek zroluj do uzyskania roladki. Przytnij kiełbaskę i ser, by nie wystawały z chleba.
Roladkę zanurz w jajku, zwracając szczególną uwagę na miejsce łączenia brzegów tostów. Połóż roladki na rozgrzanej patelni, łączeniem do dołu. Dociskaj przez chwilę, by chleb nie rozpadł się, a jajko na łączeniu połączyło brzegi. Smaż roladki z obu stron do ładnego zrumienienia. Roladki z chleba tostowego podawaj na ciepło, od razu po przyrządzeniu.