Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z chleba tostowego to ciekawa propozycja na szybkie i pożywne śniadanie. Umożliwia wykorzystywanie już nieco twardego pieczywa, dzięki czemu nie tylko się nie zmarnuje, ale zdobędzie drugie życie! Możesz użyć dowolnego sera, który lubisz. Przez to roladki mogą mieć za każdym razem nieco inny smak. Takie śniadanie z pewnością pokochają najmłodsi – żółty ser, parówki i tosty – czego chcieć więcej?
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
W miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem. Dodaj sól i pieprz. Na patelni rozgrzej bardzo cienką warstwę oliwy. Na każdej kromce chleba tostowego połóż po plasterku sera, a przy brzegu parówkę. Każdą z kromek zroluj do uzyskania roladki. Przytnij kiełbaskę i ser, by nie wystawały z chleba.
Roladkę zanurz w jajku, zwracając szczególną uwagę na miejsce łączenia brzegów tostów. Połóż roladki na rozgrzanej patelni, łączeniem do dołu. Dociskaj przez chwilę, by chleb nie rozpadł się, a jajko na łączeniu połączyło brzegi. Smaż roladki z obu stron do ładnego zrumienienia. Roladki z chleba tostowego podawaj na ciepło, od razu po przyrządzeniu.