Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą, otulone panierką i usmażone na gorącym oleju. Pyszne na każdą okazje.
miski, praska do czosnku, ręcznik papierowy, tłuczek folia spożywcza, patelnia,
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1323
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5125
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 170
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 303
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1323
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5125
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 170
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 303
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Odstaw do wystudzenia. Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur. Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony. Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli. Filet ciasno zwinąć w roladę. Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.