Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą, otulone panierką i usmażone na gorącym oleju. Pyszne na każdą okazje.
miski, praska do czosnku, ręcznik papierowy, tłuczek folia spożywcza, patelnia,
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 402
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 746
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 359
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 402
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 746
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 359
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Odstaw do wystudzenia. Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur. Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony. Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli. Filet ciasno zwinąć w roladę. Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.