Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą, otulone panierką i usmażone na gorącym oleju. Pyszne na każdą okazje.
miski, praska do czosnku, ręcznik papierowy, tłuczek folia spożywcza, patelnia,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Odstaw do wystudzenia. Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur. Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony. Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli. Filet ciasno zwinąć w roladę. Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.