Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z farszem o wędzonej nutce

Roladki z farszem o wędzonej nutce

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 922

Dodano:

Odsłon: 1843

Uwielbiam robić na obiad roladki z piersi kurczaka czy też ze schabu a nawet z karkówki. Takie roladki z dodatkiem kolorowego farszu cieszą oko ale zarazem są smaczne. Robiąc roladki możemy tworzyć różne farsze mniej lub bardziej wyszukane. Do tego ziemniaki czy ryż i ulubiona surówka i mamy smaczny obiad nawet na specjalne okazje.

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • Farsz :
  • 60 g chudego podgardla wędzonego
  • 2 marynowane papryczki pepperoni
  • 2 duże pieczarki
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do smażenia
  • 2 małe jajka
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwa pojedyncze filety i każdy rozkroić na jak największe płaty a potem podzielić je na dwie części. Filety oprószyć solą i pieprzem. Podgardle pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię a potem podsmażyć. Pieczarki oczyścić i także pokroić w drobną kostkę razem z papryczkami i wrzucić do podgardla. Chwile smażyć a następnie posiekać szpinak i także dorzucić na patelnię. Farsz doprawić do smaku i przestudzić. Na każdy płat drobiowy wyłożyć porcje farszu i zawinąć roladki. Każdą z roladek zawinąć szczelnie w folie spożywczą zawiązując końce bardzo szczelnie.

  2. W garnku zagotować wodę, włożyć do niej pakuneczki i gotować 10 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody i po przestudzeniu odwiązać folię. Roladki panierować w jajku a następnie zanurzyć w rozmąconym i doprawionym jajku a potem znowu panierować w bułce tartej. Na patelnie wlać olej i smażyć roladki na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej i ziemniakami ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń