Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić na obiad roladki z piersi kurczaka czy też ze schabu a nawet z karkówki. Takie roladki z dodatkiem kolorowego farszu cieszą oko ale zarazem są smaczne. Robiąc roladki możemy tworzyć różne farsze mniej lub bardziej wyszukane. Do tego ziemniaki czy ryż i ulubiona surówka i mamy smaczny obiad nawet na specjalne okazje.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1808
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8375
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253474
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1808
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8375
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253474
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwa pojedyncze filety i każdy rozkroić na jak największe płaty a potem podzielić je na dwie części. Filety oprószyć solą i pieprzem. Podgardle pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię a potem podsmażyć. Pieczarki oczyścić i także pokroić w drobną kostkę razem z papryczkami i wrzucić do podgardla. Chwile smażyć a następnie posiekać szpinak i także dorzucić na patelnię. Farsz doprawić do smaku i przestudzić. Na każdy płat drobiowy wyłożyć porcje farszu i zawinąć roladki. Każdą z roladek zawinąć szczelnie w folie spożywczą zawiązując końce bardzo szczelnie.
W garnku zagotować wodę, włożyć do niej pakuneczki i gotować 10 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody i po przestudzeniu odwiązać folię. Roladki panierować w jajku a następnie zanurzyć w rozmąconym i doprawionym jajku a potem znowu panierować w bułce tartej. Na patelnie wlać olej i smażyć roladki na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej i ziemniakami ).