Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.
Lekki ale pożywny obiad - mięso i warzywa. Rolada z indyczej polędwiczki nadz...
Odsłon: 2328
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 80
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 171
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 80
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 171
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem dokładnie.
Sznycle rozbijamy na cieńsze kotlety, smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
Na każdy sznycel nakładamy plaster mozzarelli, boczek i suszone pomidory. Zawijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką. Ewentualnie oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut. Można je także pozostawić na rozgrzanej po smażeniu patelni, przykrywamy na 20 minut i czekamy. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z makaronem i wieprzowymi klopsikami.
Dania główne
Fit pizza na spodzie z tortilii pełnoziarnistej
Dania główne
Pierogi z białą kiełbasą Ewy Wachowicz
Dania główne
Pyszne, domowe CEBULARZE
Zapiekanka z makaronem i wieprzowymi klopsikami.
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 7
Fit pizza na spodzie z tortilii pełnoziarnistej
Pyszna, zdrowa pizza z warzywami
Odsłon: 9