Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem dokładnie.
Sznycle rozbijamy na cieńsze kotlety, smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
Na każdy sznycel nakładamy plaster mozzarelli, boczek i suszone pomidory. Zawijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką. Ewentualnie oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut. Można je także pozostawić na rozgrzanej po smażeniu patelni, przykrywamy na 20 minut i czekamy. Smacznego:)