Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 48
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18590
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30705
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 48
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18590
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30705
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem dokładnie.
Sznycle rozbijamy na cieńsze kotlety, smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
Na każdy sznycel nakładamy plaster mozzarelli, boczek i suszone pomidory. Zawijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką. Ewentualnie oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut. Można je także pozostawić na rozgrzanej po smażeniu patelni, przykrywamy na 20 minut i czekamy. Smacznego:)