Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem dokładnie.
Sznycle rozbijamy na cieńsze kotlety, smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
Na każdy sznycel nakładamy plaster mozzarelli, boczek i suszone pomidory. Zawijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką. Ewentualnie oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut. Można je także pozostawić na rozgrzanej po smażeniu patelni, przykrywamy na 20 minut i czekamy. Smacznego:)