Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z indyka z farszem z pieczarek i żółtego sera są pyszne, robi się je w miarę szybko, Można je podać z ziemniakami, ryżem bądź frytkami. Do tego jakaś pyszna domowa surówka i smaczny obiad gotowy. Z podanej ilości składników wychodzi ok 7-8 roladek.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś z indyka płuczemy, usuwamy włókna i kroimy na plastry
Mięso rozbijamy
Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką
Cebulę drobno kroimy, podobnie pieczarki
Cebulę z pieczarkami podsmażamy na oleju aż do odparowania płynu w międzyczasie delikatnie je soląc i pieprząc
Gotowe plastry sera kroimy wzdłuż na dwie równe części
Na każdym płacie rozbitego mięsa kładziemy plaster sera
Na serze, na jego skraju kładziemy łyżkę pieczarek i zawijamy w rulonik
Oba końce roladki staramy się zasklepić mięsem
Każdy rulonik obtaczamy w mące, potem w rozbełtanym jajku i na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z każdej strony