Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z indyka z farszem z pieczarek i żółtego sera są pyszne, robi się je w miarę szybko, Można je podać z ziemniakami, ryżem bądź frytkami. Do tego jakaś pyszna domowa surówka i smaczny obiad gotowy. Z podanej ilości składników wychodzi ok 7-8 roladek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Pierś z indyka płuczemy, usuwamy włókna i kroimy na plastry
Mięso rozbijamy
Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką
Cebulę drobno kroimy, podobnie pieczarki
Cebulę z pieczarkami podsmażamy na oleju aż do odparowania płynu w międzyczasie delikatnie je soląc i pieprząc
Gotowe plastry sera kroimy wzdłuż na dwie równe części
Na każdym płacie rozbitego mięsa kładziemy plaster sera
Na serze, na jego skraju kładziemy łyżkę pieczarek i zawijamy w rulonik
Oba końce roladki staramy się zasklepić mięsem
Każdy rulonik obtaczamy w mące, potem w rozbełtanym jajku i na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z każdej strony