Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z indyka z farszem z pieczarek i żółtego sera są pyszne, robi się je w miarę szybko, Można je podać z ziemniakami, ryżem bądź frytkami. Do tego jakaś pyszna domowa surówka i smaczny obiad gotowy. Z podanej ilości składników wychodzi ok 7-8 roladek.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 893
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 893
Składniki
Pierś z indyka płuczemy, usuwamy włókna i kroimy na plastry
Mięso rozbijamy
Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką
Cebulę drobno kroimy, podobnie pieczarki
Cebulę z pieczarkami podsmażamy na oleju aż do odparowania płynu w międzyczasie delikatnie je soląc i pieprząc
Gotowe plastry sera kroimy wzdłuż na dwie równe części
Na każdym płacie rozbitego mięsa kładziemy plaster sera
Na serze, na jego skraju kładziemy łyżkę pieczarek i zawijamy w rulonik
Oba końce roladki staramy się zasklepić mięsem
Każdy rulonik obtaczamy w mące, potem w rozbełtanym jajku i na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z każdej strony